Tízmilliárdos uszodát kap Veszprém

Öt helyett tíz milliárd forint állami támogatással épül új városi uszoda Veszprémben.
Németh Géza, 2019. január 2. szerda, 18:48
Fotó: Shutterstock

Közös ajánlattevőként a veszprémi székhelyű Vemév-Szer Építő- és Szerelőipari Kft. és a budapesti Laterex Építő Zrt. tervezheti és építheti meg a veszprémi uszodát, nettó 9 milliárd 401 millió forintért. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Sportközpontok tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az évek óta tervezett városi uszoda költségei megnőttek. Korábban a magyar kormány 5 milliárd 778 millió forintot szánt a sportkomplexumra, 2018 decemberében azonban ezt az összeget csaknem a duplájával, 4 milliárd 975 millió forinttal megemelték, vagyis összesen 10,7 milliárd forintot hagytak jóvá az építéshez - írta decemberben a Magyar Közlönyre hivatkozva az alfahir.hu.

Az uszoda beépített alapterülete 5 370 négyzetméter, míg a hasznos alapterülete 8203 négyzetméter lesz. Az uszoda áll majd egy 50x25 méteres verseny- és egy 25x12,5 méteres edző medencéből. A tanmedence mérete 5x12,5 méter. Emellett lesz az uszodában wellness és gyermek élménymedence is - derül ki a közbeszerzési dokumentumból.

Egyidejűleg 500 fő használhatja az uszodát. Versenyek alkalmával viszont 750 néző ülhet a lelátón. A parkolóhelyek száma 100 lesz.

A szerződést múlt év december 20-án kötötte meg a nyertessel az állami ajánlatkérő.

A nyertes konzorciumnak esznek alvállalkozóik is, a ZÁÉV Zrt., a Kerex Uszoda- és Szabadidőtechnikai Kft., az Elektro-Center Kft. és az Aspectus Architect Kft. - írta korábban a 24.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.01.02 20:15

A legfőbb hűbér kegyeket osztogat.....
Soros is osztogatott de kár volt..... most ez a barom a maffiózók piszkos ügyvédje lenne!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.01.02 19:38

Száz uszodát, ezeret az adónkból! Már úgyse tudtuk hova tenni azt a rengeteg jövedelmünket, itt Európa Bangladesében!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html