Tovább épít a kormány a budai Várban

A budai Várban az egykori lovarda, a Főőrségi épület és a Stöckl-lépcső visszaépítése után kivitelezőt keresnek a Csikós udvar déli nyaktagja építésére is. A közbeszerzést a Várkapitányság írta ki.
Németh Géza, 2019. július 22. hétfő, 15:28
Fotó: Napi.hu

A becsült ellenértéket nem adta meg az ajánlatkérő. A nyílt közbeszerzési eljárás felhívását - a nemzeti vagyon felügyeletéért felelős tárca nélküli miniszter felügyelete alatt működő - Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt., mint ajánlatkérő jelentette meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Budavári Palota déli nyaktagja egy olyan épületszárny, amelynek a teljes beépített alapterülete nettó 1190 négyzetméter. Az 5 szintes épület földszintjén - külön belsőépítészeti tervek alapján - többek között kialakításra kerül egy új fogadótér, ahol lesz egy büfé, ajándék shop és ruhatár is, valamint egy szélfogó, áthajtó, előtér és recepció is. Az első emeleten kerül kialakításra a Szent István terem, míg a többi szinten kiállító terek lesznek.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt két lezárt üzleti évben műemléki környezetben végzett épületfelújítási és/vagy épület-helyreállítási munkálatok származó nettó árbevétele eléri a 3 milliárd forintot.

Az ajánlatok benyújtási határideje augusztus 26. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 20 súlyszámmal szerepel.

HOZZÁSZÓLÁSOK