A korábbi közbeszerzés módosítását az ajánlatkérő Testnevelési Egyetem tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A szóban forgó beruházás a Testnevelési Egyetem kivitelezésének II. A ütem, amely egy 12 300 négyzetméter nettó alapterületű multifunkcionális sportcsarnokot és egy mélygarázst foglal magába.  Ebből a sportcsarnok nettó alapterülete 5757 négyzetméter és 1700 fő befogadó képességű, míg a mélygarázsban 200 személyautó fér el.

Az építést 2020 augusztusban nyerte el a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. 18 milliárd 48 millió forinttal, ez az összeg növekszik most 19 milliárd 514 millióra.

A kivitelezési költség emelkedésnek indoka, hogy a kormány 2020. júliusban határozatot hozott arról, hogy a Buda II. mentőállomás – a szükséges felújításokat, átépítéseket és a mentőállomás beruházás alatti ideiglenes elhelyezését követően – a jelenlegivel megegyező helyszínen, a Budapest XII. kerület, Alkotás utca 56–58. szám alatti ingatlanon üzemeljen tovább.

A teremgarázs - a régi mentőállomás - átalakítása korábban is a nyertes vállalkozó szerződéses feladatai közé tartozott, azonban azt az eredeti tervek szerint nem lehet megoldani. A mentőállomást csak az atlétikai pálya alatt lehet megépíteni. A szükséges gépészeti tetőfelépítmények pedig a sportpálya szintjén kaptak helyet. A mentőállomás és az eredeti alapvállalás szerinti sporttelep műszakilag és építés technológiailag szét nem választható egységet képez - áll a drágulás indoklásában.