Közel kétmilliárdért épül bicikliút Győr és Pannonhalma között

A Colas Út Építőipari Zrt. nyerte a Győr és Pannonhalma közötti kerékpárút kivitelezésére kiírt közbeszerzést, nettó 1 milliárd 775 millió forinttal.
Németh Géza, 2019. október 15. kedd, 10:33
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A becsült ellenérték nettó 2 milliárd 221 millió forint volt.

A szóban forgó kerékpárút 17,7 kilométer hosszú. Győr belterületén, a Szauter Ferenc utcai körforgalmi csomóponttól indul, a 82-es számú főút mentén Nyúl és Écs településeken áthaladva, a 82122 jelű úttal párhuzamosan vezet Pannonhalma felé. A  városba beérve, egészen a Szabadság térig tart.

A nyertessel szeptember 30-án kötött szerződést a NIF. Indult még a tenderen a Strabag Építő Kft., továbbá közösen a Dömper Kft., a Subterra Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft. is.

A Győr déli részéből induló kerékpárút Pannonhalmán a bencés főapátsághoz fut be - írta a múlt héten közleményében Nagy Róbert Attila, a beruházó NIF Zrt.vezérigazgatója. A 17,7 kilométeres útvonalból 11,6 kilométer új építésű, 6,1 kilométeren a meglévő gyalog- és kerékpárutakat érinti a fejlesztés. A vonalon hat pihenőhelyet hoznak létre és 200 facsemetét ültetnek el - írta korábban a Magyar Építők.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kaskala, 2019.10.15 15:46

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html