Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A közlemény szerint olyan apartmanházat építettek, amelyben a közszolgálati dolgozók néhány évre - a saját otthonuk megszerzéséig, az előtakarékosság idejére - kedvező feltételekkel lakhatási lehetőséghez juthatnak.

A Közszolgálati Fecskeház megvalósítására még a járvány kitörése előtt másfél milliárd forint segítséget kapott a kerület a kormánytól - írták.

Az 58 lakásos apartmanház szeptember elsején készült el, eddig 32 lakás bérbeadásáról döntött az önkormányzat tulajdonosi bizottsága. A bérlők között vannak hivatali dolgozók, a Normafa Park Intézmény alkalmazottjai, négy lakást kapott a kerületi rendőrkapitányság, de számos óvónő, gondozónő és bölcsődei dolgozó is beköltözhetett.

A bérlők 40 év alatt a szolgálati időre, de maximum 5 évre, 40 év felett krízishelyzetben lévő dolgozók a szolgálati időre, de maximum 2 évre kaphatnak ingatlant.

A bérleti szerződés megkötését megelőzően a bérlőknek minimum a bérleti díjjal megegyező összegű és a bérleti időszakkal megegyező idejű lakástakarék szerződést kell kötniük. Ennek célja, hogy a bérleti jogviszony lejártát követően nagyobb lehetősége nyíljon a bérlőnek saját ingatlant vásárolni - írták, megjegyezve, hogy ez alól a krízishelyzetben lévő, 40 év feletti, valamint a kerületi rendőrségnél dolgozó bérlők mentesülnek.

A bérleti díj mértéke egyszobás lakások esetében a mindenkori bruttó bér 10 százaléka, 2 vagy annál több szobás ingatlanoknál a mindenkori bruttó bér 15 százaléka.

Ezen kívül az ingatlannak van egy havonta fix összegű - négyezer forintos - különszolgáltatási díja, valamint a közüzemi díjak, ami szintén a szobák számától függ. Ez egyszobás lakásnál 13 ezer 679 forint, 2 vagy több szobás lakásoknál ez az összeg 27 ezer 388 forint - olvasható az önkormányzat közleményében.