Nem akar kifújni az építőipari boom

Hónapról hónapra jobban teljesít az építőipar, februárban 6,7 százalékkal volt több a teljesítés, mint januárban - idézte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn kiadott friss adatait az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke, Koji László kedden az M1 csatornán.
Szabó Dániel, 2019. április 16. kedd, 10:48
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az építőipari termelés februári 48 százalékos éves emelkedését főleg a 65 százalékkal emelkedő út-, vasút és egyéb infrastruktúra építéseknek, és a jó időjárási feltételeknek tulajdonította, de megjegyezte, hogy az épületek építése is mintegy 40 százalékkal emelkedett - közölte Koji az MTI szerint.

Az idei első negyedévben az építőipari termelés 20 százalékos emelkedését várja Koji László a múlt év azonos időszakához mérve, és ez a lendület szerinte 2020-ban is kitart majd. Koji László azt nyilatkozta, a kormány az építőipari technológiakorszerűsítési programban idén összesen hatmilliárd forinttal támogatja az építőipari kis- és középvállalkozásokat.

A 10-250 embert foglalkoztató, legalább két lezárt évvel rendelkező cégek 25-400 millió forint közötti támogatásra pályázhatnak április 17-től - ismertette, hozzátette, a támogatásokat október végéig kell felhasználni.

HOZZÁSZÓLÁSOK