A Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ), a Kínai Építész Szövetség (ASC) és a Sanghaji Építészek Szövetsége (ASSC) 2010 szeptemberében írt alá megállapodást arról, hogy a két ország és szakmai szervezetei együttműködnek abban a kiemelt műemlékvédelmi munkában, amelynek keretében helyreállítják a sanghaji Hudec-villát.

A kínai és magyar építészhallgatók közös szakmai műhelyben - magyar építészirodák és a Tongji Egyetem professzora, Zhang Guanzeng segítségével - gyűjtötték össze a sanghaji családi villa újrahasznosításának, átalakításának, új funkcióval való megtöltésének ötleteit, nagy segítséget nyújtva a tulajdonos kínai önkormányzatnak és a Davju ingatlanfejlesztő cégnek, amely a munkálatokat végzi.

A rekonstrukció elsődleges célja az épület új funkcióinak meghatározása. A felújított villában helyet kap többek között egy kínai-magyar építészeti klub, egy Hudec-hagyatékot bemutató emlékszoba, valamint egy exkluzív borétterem is. A tervek szerint az épület nemcsak statikus, hanem interaktív módon is összekapcsolja majd a két országot: a villa virtuálisan kapcsolódni fog más országokban működő magyar építészeti központokkal is.

A Hudec-villából kialakított központ átadása 2012 februárjára várható. A felújítástól a magyar-kínai kulturális és gazdasági kapcsolatok erősödését remélik a résztvevő szervezetek.

Hudec László neve az 1920 és 1937 között vált ismertté, magyar építészként meghatározó szerepet játszott Sanghaj arculatának kialakításában. Hudec több építészeti remekmű tervezője volt, épületei között vannak szállodák, magánépületek és gyárak a legkülönbözőbb stílusban a klasszikustól az art decón át a modernig.