Lakásdrágulás: már vidéken is van egymilliós négyzetméterár

Budapesten már nem számít újdonság,nak Debrecenben viszont mindeddig ismeretlen volt az újlakás-piacon az egymilliós négyzetméterár - számolt be a Világgazdaság.
Domokos László, 2019. április 26. péntek, 08:29
Fotó: Getty Images

Több mint egymillió forintos négyzetméteráron viszi piacra Debrecenben az egyetem közelébe tervezett prémiumkategóriás épület, az Egyetem Tower lakásait az a cég, amely az utóbbi másfél évben több mint félezer lakást adott el a főváros IX. kerületének most beépülő részén, a Vágóhíd utcában - írta a napilap.

Az  Egyetem sugárútra tervezett, hetvenlakásos házzal nem titkoltan a debreceni BMW-gyárral megjelenő új bérlői keresletet célozzák.

Főleg azokat a befektetői céllal vásárlókat, akik az autóipari konszern dolgozóinak és az egyetemváros külföldi diákjainak a prémiumkategóriában tudnak majd a város egyik legdrágább övezetében lakásokat kínálni. Az épület ugyanis átlagon felüli műszaki tartalommal épül, a tetején étkezdével, úszómedencével, szaunával, jacuzzival, a földszintjén étteremmel és elegáns recepcióval, a benne lévő lakásokat pedig kompletten berendezve értékesítik.

A beruházó az Egyetem Tower Kft. A lakóház építési engedélyét még a kedvezményes áfa hatálya alatt megszerezték, a beruházás 2021-re el is készülhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK