Egyre kevesebb jó minőségű lakás van a piacon, főleg Budapest és a vidéki nagyvárosokban jelent kihívást megfelelő ingatlant találni. Egyre több az ügyeskedő "ingatlanos" is, aki trükkökkel próbálja meg az otthonukat kereső, kiszolgáltatottabb helyzetben lévő vásárlókat lehúzni. Az egyik legújabb lehetséges trükkre a portál egy olvasója hívta fel a figyelmet.

Például az egyik legnépszerűbb portálon, az ingatlan.com-on olyan mutatós lakásokat hirdetnek, amelyek meglehetősen jó vételnek tűnnek, hiszen irányáruk nagyjából fele a kerületben megszokott áraknak, miközben a fényképek alapján felújított, és a legkelendőbb 2-3 szobás ingatlanokról van szó. Eközben meglehetősen kevés az információ a lakásokról. A hirdetésben megadott telefonszám kicsöng, azonban senki nem veszi fel. A második hívás után egy automatikus SMS-üzenet érkezik arról, hogy további információkat másodpercenként 15 forintért, azaz percenként 900-ért kaphatunk.

Ingatlanszakértők a pénzcentrumnak megerősítették, hogy általuk is ismert átverős trükkről van szó. Ezek az "ingatlanosok" úgy védekeznek, hogy ők nem kérnek közvetítői díjat, jutalékot sem, nekik ebben az emelt díjas hívás az üzlet. Az ilyen jellegű hirdetések mögött sokszor nincs is valós ingatlan.

A kép forrása: Pixabay.