Kiderült, ki nyerhet még a lakásáfán

Az ingatlanok egy része esetén még öt évig érvényben maradhat az ötszázalékos áfakulcs az új lakások értékesítésénél, ha a parlament rábólint a kormány javaslatára.
Komócsin Sándor, 2018. november 7. szerda, 08:31
Fotó: Pixabay

A kormány javaslata alapján 2023. december 31-ig továbbra is a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazható azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek 2018. november 1-én végleges építési engedéllyel rendelkeztek - közölte szerda reggel a Pénzügyminisztérium.

A Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) és más szakmai szervezetnek a javaslatai alapján megfogalmazott módosító javaslatot a héten nyújtják be az Országgyűlésnek a törvényalkotási bizottságon keresztül.

Az érvényben lévő szabály szerint 2019. december 31-ig minden a törvényi feltételeknek megfelelő új építésű lakóingatlan (300 négyzetméternél nem nagyobb egylakásos lakóingatlan, 150 négyzetméternél nem nagyobb többlakásos lakóingatlanban kialakított lakás) értékesítése után a legalacsonyabb mértékű, 5 százalékos áfát számítják fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2018.11.07 10:17

Éééééééssssssss megint megy a mutyi!

A magyar átlagember senkit nem érdekel???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html