Az otthonfelújítási program nagyon jó és egyre népszerűbb, azonban a lakosság lelkesedésénél talán csak a tájékozatlanság és tanácstalanság a nagyobb. Rengeteg kérdést kaptunk szakemberektől, kereskedőktől, kivitelezőktől és magánépíttetőktől egyaránt, melyeknek nekünk is alaposan utána kellett nézni. Innen jött a tájékoztató elkészítésének az ötlete, hogy foglaljuk össze és publikáljuk az összegyűlt tudást, hogy segítsünk eligazodni az érdeklődőknek - mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A kiadvány minden lényeges tudnivalót tartalmaz az otthonfelújítási program, az államilag támogatott lakásfelújítási hitel, valamint az új lakás áfa-visszaigénylés feltételeiről. A készítők igyekeztek a legalapvetőbb információk mellett, hogy ki, mennyi támogatást, hogyan és mire igényelhet, a leggyakoribb kérdésekre is választ adni pénzügyi és biztosítási szakemberek segítségével.

A 19 oldalas tájékoztató digitális, pdf formátumban, regisztráció nélkül és díjmentesen letölthető a Mapei Kft honlapjáról.

A vállalat a piac kismértékű erősödésére számít idén, a megújult és kibővített otthonteremtési program kedvező hatással lesz és élénkíti a felújítási kedvet. Markovich Béla szerint  ugyanakkor komoly károkat és zavarokat okozhat a piacon ha felfutás következményeként sokan megfelelő szakértelem és gyakorlottság nélkül vállalkoznak építési munkákra, ami a közvetlen kár mellett, akár a támogatás meghiúsulásához is vezethet, ezért különösen fontos a megfelelő szakember kiválasztása.