Kipukkadt a magyar ingatlanlufi? Újabb jel érkezett

Ugyan véget ért az aranykor az ingatlanpiacon, árcsökkenéséről még nagyon korai lenne általánosságban beszélni, a következő félévben viszont már stagnálásra lehet számítani - írja legújabb elemzésében a Balla Ingatlan.
Szepesi Anita, 2019. október 3. csütörtök, 16:07
Fotó: Pixabay

A tipikus belvárosi négyzetméterárak 1 millió forint alatt maradnak, csakúgy, mint a jellemzően erősen túlárazott XIII. kerületi Újlipótvárosban.

Csepelen szintén elkezdtek befagyni az árak, sőt, az újépítésű ingatlanok esetében akár árcsökkenés is kezdődhet, a 40-45 millió forintos újépítésű ikerházakat ugyanis 25-32 millió forintos áron keresik a vevők - olvasható az elemzésben.

A csökkenő kereslet miatt az eladóknak nagyon tudatosnak kell lenniük az árazás és az egész eladási folyamat kapcsán, főként ha nem engedhetik meg maguknak, hogy egy rossz tárgyalási technikával, egy elégtelen alkuval vagy hibás érveléssel elveszítsék a vevőt.

Ezen a piacon felértékelődik az ingatlanközvetítők szerepe, hiszen egy jól megfogalmazott hirdetés, a reális árazás, a hatékony kapcsolatfelvétel meghatározó jelentőségű. Sőt, a legfontosabb faktor, a vevő és az eladó között rejlő személyes ellentét vagy szimpátia hiánya, ami az első perctől fogva befolyásolja az ingatlanvásárlást, de egy harmadik összekötő fél segítségével ügyesen kikerülhető - jegyzi meg Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonosa.

HOZZÁSZÓLÁSOK