Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hirdetési portál adatai szerint az egy hirdetésre jutó érdeklődések száma május óta lendületesen emelkedik. Júniusban éves összevetésben 12 százalékkal, júliusban már 15 százalékkal, augusztusban pedig 24 százalékkal volt magasabb az egy lakásra jutó kereslet, ezt követte a szeptemberi 41 százalékos éves növekedés.

A látványos élénkülés részben azzal magyarázható, hogy az októbertől életbe lépő lakáshitel-szigorítások és a jelenlegi szabályozás szerint csak 2019 végéig tartó kedvezményes lakásáfa esetleges emelkedése miatt sokan igyekeztek előrehozni a lakásvásárlást - véli a portál elemzője, Balogh László.

A kereslet vizsgálatából kiderül a gázfűtés a legnépszerűbb. A cirkófűtéses lakások kiemelkednek a mezőnyből, az érdeklődők 32 százaléka szeretne ilyen lakást. Gázkonvektoros fűtést szeretne a keresők 16 százaléka, távfűtés lakást 11 százalékuk. A szakértő azzal magyarázza a sorrendet, hogy a lakáskeresők a cirkófűtést tartják az egyik leggazdaságosabbnak. A gázkonvektoros fűtés népszerűsége pedig a garzonlakások iránti erős keresletből táplálkozik, a garzonok nagy részében ugyanis ez a fűtés a jellemző. A távfűtés magas aránya pedig a panelek népszerűségének köszönhető.

A viszonylag elterjedt fűtéstípusként ismert házközponti fűtés viszont nem tartozik a legnépszerűbbek közé, a legkorszerűbb fűtéstípusok, például a hőszivattyús vagy falfűtéses megoldások részesedése is alacsony, amit az ilyen lakások magas négyzetméterára indokolhat.

(Ezt olvasta már? Így küzd a hajléktalanság ellen a világ legélhetőbb városa)

Fotó: Pixabay