Lázár János szerint jelenleg mintegy 300 ezer eladó használt lakás van az országban, ezek fele beköltözhető állapotban van. Jelezte azt is, hogy az elmúlt másfél évben 50 ezer új lakás épült.

A tárcavezető elmondta, hogy önkormányzatok, házkezelők, építészek, mérnökök bevonásával egyeztetéseket folytatnak arról, hogy hogyan tudnának segíteni az 570 ezer panellakásban élő mintegy egymillió embernek. (Június elején félmillió panellakás felújítását tűzte ki célul)

Módosulhat az áht.

A további döntések között szólt az államháztartási törvény módosításának kezdeményezéséről - a cél, hogy szigorúbb belső elszámolási szabályok legyenek a tárcák és a kincstár, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium között -; a Pest megyének 2014-2020 között területfejlesztésre biztosított 80 milliárd forintos kormányzati forrásról; a zalaegerszegi autóipari tesztpályához kapcsolódó ügyek közigazgatásilag kiemeltté nyilvánításáról; valamint állatkertek és határon túli protestáns egyházközségek támogatásáról.

Azt is elhatározták, hogy a hatvani vadászati múzeumot nem tulajdonba, hanem használatba adják az Országos Magyar Vadászkamarának - ismertette a miniszter.

A tárcavezető egy kérdésre a dél-budai szuperkórházról szólva azt mondta: három javasolt területből választottak a régióban, de ha a héten nem jön létre megállapodás a tulajdonos és az állam között a legoptimálisabb telekről, akkor a B vagy a C tervvel pótolják. A beruházás mindhárom esetben hasonló nagyságrendű.

A Green Holidays csődjét firtató kérdésre azt felelte: sokat tisztult a piac 2000 óta, ezért a területet csak akkor kell felülvizsgálni, ha a nemzetgazdasági tárca úgy érzékeli, hogy a teljes piacon probléma van és előterjesztést tesz.

Szintén egy kérdésre elmondta, "a lezárás kapujában van" a gyógyszertárak magyar tulajdonban és gyógyszerészeknél tartása miatt indított kötelezettségszegési eljárás, mégpedig azzal az eredménnyel, hogy Magyarországnak igaza volt.