Lakástakarékja van? - Fontos változás 2017-ben

Az idén - január és április eleje között - 32 százalékkal többen érdeklődtek a lakástakarék-megoldások iránt, mint egy évvel korábban. Az idei év ráadásul rendhagyó a lakástakarék-piac szempontjából: idén júliustól még kedvezőbbé válnak ezek a konstrukciók. Az úgynevezett kiutalási időszak 2 hónapra csökken majd a mostani 3 hónapról - írja a Tőzsdefórum.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. április 14. péntek, 20:18
Fotó: Pixabay

"Bár a kiutalási időszak rövidítése elsőre technikai változtatásnak tűnhet, de a gyakorlatban fontos lesz, mivel a lakástakarékkal rendelkezők hamarabb juthatnak a megtakarított pénzükhöz"- idézi a portál Gergely Pétert, a BankRáció.hu szakértőjét.

A lakástakarék-konstrukciók népszerűsége érthető, mivel az egyik legjobb hozamú megtakarítás a piacon azoknak, akiknek van lakáscélja, akár vásárolni, akár korszerűsíteni akarják a lakásukat. A kiutalási időszak csökkenése miatt pedig a lakástakarék-szerződések éves hozama a BankRáció.hu számításai szerint emelkedhet. A lakástakarék-konstrukciókkal akár több mint 10 százalék feletti éves hozam elérhető.

"Az állami támogatás miatt a lakástakarék-szerződések feltételei közel azonosak. Ugyanakkor nem mindegy, melyik céggel kötünk szerződést. Ugyanis egy-egy lakástakarékos cég akár több tízezer forintot is elkérhet a szerződéskötéskor, ami jelentős kiadás annak fényében, hogy az állami támogatás 20 ezer forintos havi megtakarításnál 72 ezer forint évente" - mondta a szakértő.

HOZZÁSZÓLÁSOK