Mire elég 150 milliárd? - teszi fel a kérdést a Társaság a Lakásépítésért Egyesület, amely a Liget projektre ( a Városliget beépítésével egy új múzeumi negyed kialakítására) szánt 150 milliárdot összevetette a még mindig hiányzó érdemi lakástámogatással és az enyhe elmozdulás ellenére továbbra is évszázados mélyponton lévő lakásépítési adatokkal.

A lakásépítés, otthonteremtés fellendítésére a TLE számos javaslatot dolgozott ki, a bérlakásépítéstől kezdve a felújítások támogatásáig, vagy az új lakások áfájának csökkentéséig. Mindenekelőtt a lakásügy kormányzati felelősének és a pártok lakáspolitikusainak megnevezését sürgetik, de választ, csak úgy mint a javaslataikra, erre sem kaptak. Pedig szakértők szerint az építőipar tartós, fenntartható növekedése nem képzelhető el a lakásépítések újraindulása nélkül.

Forrás: KSH

A lakásépítések beindulásához a legfontosabb tényező a politikai akarat, amely akkor mutatkozik meg egyértelműen, ha van egy valós súlyú kormányzati szereplő, akit kijelölnek a lakásügyek (lakásépítések, felújítások, bérlakásépítések) felelős kezelésére - hangsúlyozza a TLE.