Kiderült, kik veszik a legdrágább magyar ingatlanokat

Ázsiai negyvenesek vásárolják a legdrágább magyar ingatlanokat a külföldiek közül - állapítja meg friss elemzésében a Duna House (DH).
Szepesi Anita, 2018. augusztus 22. szerda, 11:59
Fotó: Pixabay

Az Ázsiából érkező vevők kifejezetten szeretik a budai II. kerület egyes családi házas részeit, a pesti oldalon pedig a XVI. kerületben is bőven tudnak válogatni a kifejezetten nagy családi házak közül.  Befektetéskén inkább a belváros felé veszik az irányt és ott keresnek kisebb-nagyobb lakásokat - mondta Hegedűs László, a DH hidegkúti irodájának vezetője.

Tapasztalatai szerint az ázsiaiak bátran hagyatkoznak megérzéseikre és viszonylag gyorsan döntenek egy-egy ingatlan megtekintése után, az alku folyamán is merészebbek a magyaroknál. Az ingatlanközvetítőktől viszont komplett segítséget várnak.

A KSH adataiból kiderül, a kínaiak szánják a legtöbb pénzt új otthonukra. 2017-ben átlagosan 41,4 millió forintot költöttek egy-egy ingatlanra, míg a második legdrágábban vásárló francia vevők 33,1 milliót szántak az új lakásra, a DH adatai alapján utóbbi majdnem megegyezik a magyarok által vásárolt átlagos budapesti lakások árával.

A kínai vevők nem csak a vásárolt ingatlanok értékével tűnnek ki, de a németek után ők vannak jelen leginkább külföldiként a magyar piacon. De míg a németek a vidéki településeket részesítik előnyben, addig a kínaiak a budapesti piacon nézelődnek leggyakrabban.

Fotó forrása: Pixabay

 

HOZZÁSZÓLÁSOK