Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A harmadik negyedév során három irodaépületet adtak át, ezzel csaknem 40 ezer négyzetméterrel nőtt a budapesti állomány mérete. Elkészült a Wing által fejlesztett 12 ezer négyzetméteres  V17 irodaház (E-on székház), a Skanska épülete, a 25 ezer négyzetmétere alapterületű Nordic Light, illetve egy kisebb, 2,3 ezer négyzetméteres épület az észak-budai részpiacon - derül ki a BIEF összesítéséből.

A kereslet 2016 harmadik negyedévében 95 ezer négyzetmétert tett ki, ami közel azonos volumen, mint az egy évvel korábbi, de 26 százalékkal alacsonyabb az előző negyedévben regisztrált értéknél. A teljes keresleten belül a szerződéshosszabbítások képviselték a legnagyobb arányt 41 százalékkal, míg az új szerződéskötések részaránya 37 százalék volt. A bővülések a kereslet 18, az előbérletek 4 százalékát tették ki.

A legmagasabb bérlői aktivitást a Váci úti folyosón mérték, itt jelent meg a kereslet 47 százaléka. A Pest központ 14 , míg a Belváros 12 százalékkal részesedett a kereslettel.

A BIEF összesen 176 bérleti szerződést regisztrált ebben a negyedévben, melyek átlagos mérete 541 négyzetméter volt.  Ebből 21 darab szerződést kötöttek ezer négyzetméternél nagyobb területre.

A nettó abszorpció 23 ezer négyzetmétert tett ki a harmadik negyedévben, mely csupán háromezer négyzetméterrel alacsonyabb a második negyedév szintjénél. A Váci úti folyosó részesedése kiemelkedően magas, 32 ezer négyzetméter volt, ezt követte Buda központ 4.6 ezer négyzetméterrel. Ezzel szemben a nettó abszorpció mértéke negatív tartományba esett az Agglomeráció, a Belváros és a Pest központ alpiacok esetében.