Lázár János egykori kancelláriaminisztert, fideszes országgyűlési képviselőt a múlt év október elsejével nevezte ki a miniszterelnök a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatokat koordináló kormánybiztosnak.

A feladata most kiegészül a Békés megyei geszti Tisza-kastély, valamint a hozzá tartozó melléképületek, volt istálló és inaslak, Tisza-kripta, új szálláshely épületegyüttes, valamint a történeti kastélypark állami felújítási munkálatainak koordinálásával - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az eredeti határozat nem szólt a díjazásról, a mostani kimondja, hogy a kormánybiztos e tevékenységéért díjazásban és juttatásban nem részesül, tevékenységét titkárság nem segíti.

Viszont változatlan maradt az eredeti határozatnak az a pontja, amely szerint a kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, továbbá a munkáját a Miniszterelnöki Kormányiroda segíti. Viszont külön titkárság - az új szabályok szerint - nem illeti meg.