Felbosszantotta Lázár Jánost a Market Építő Zrt. elnök-vezérigazgatójának mai, Világgazdaságnak adott nyilatkozatának két kijelentése. Ezekre a mai kormányinfón kérdezett rá egy újságíró.

Lázár János szerint mindkét kérdésben téved a Market vezére és reméli, hogy nem teszi magáévá a naggyá váló emberek szokását, miszerint többet nyilatkozik, mint amennyit foglalkozik a saját cége ügyeivel - tudósított a Portfolio.

Scheer Sándor egyebek mellett azt mondta, hogy szerinte súlyos gondot okoz a középvállalkozói réteg mohósága az építőiparban. Hiába fizetik ki a generálkivitelezők az alvállalkozók által diktált díjakat, a 3 ezer forintos óradíjon leszámlázott szakmunkát, a szakmunkások a legtöbb cégnél továbbra sincsenek megfizetve, ezért szerződnek külföldre.

Az építőipari vállalkozások igenis emelik a béreket, mert meg is kell fizetniük a munkatársaikat. Csak olyan vállalkozásokkal találkoztam az építőiparban, akik jelentősen emelték a béreket - reagált a nyilatkozatra a kormányinfón Lázár János.

A Market vezérének másik felvetésére, miszerint elkerülhetetlen az építőiparban a kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetése, Lázár János szintén határozottan üzent Scheer Sándornak:

Ezt az üzleti modellt el kell felejtenie, nem jó helyen keresgél. Minden munka elvégzésére képesek vagyunk Magyarországon. Ide pakisztáni munkavállalókat ne hozzon, gyorsan felejtse el ezt az üzlet modellt. Fizesse meg a munkavállalóit és akkor nem lesz szüksége pakisztáni emberekre

- idézte a minisztert a portfolio.hu.

Lázár szerint Scheer felkészült és sikeres üzletember, de most "hülyeségeket beszélt, pedig nem szokott".

A nyitóképen a Market fővállalkozásában készülő új Telekom székház, forrás: MTI/MTVA/Bizományosi: Balaton József