Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016 toplistáján Wáberer György 90 milliárd forintnyi becsült vagyonával a hetedik helyen áll. Ám még ez sem biztosíték arra, hogy a róla elnevezett kamionos cégből idén nyáron - a Forbes becslése szerint 32,4 milliárd forint fejében - kiszálló üzletember sikerre vigye ezt az eddig "elátkozott" projektet - értékel a portál.

Az épületet a nyolcvanas évek vége óta sújtó átok azért megmagyarázhatatlan, mert az ingatlan Budapest egyik legdrágább környékén fekszik és Pestről mindenhonnan látszik.

A CIB Csoport 2014-ben az ingatlanpiaci kilátások jelentős javulása miatt a budapesti Rózsadombon elhelyezkedő volt SZOT üdülő értékesítése mellett döntött - közölt a Napi.hu-val a pénzintézet. A Rózsadomb Panoráma Kft. szeretné megvásárolni az ingatlant. Emiatt a hatályos kerületi szabályozásnak megfelelően nyílt tervpályázatot írt ki a területre tervezett épület homlokzati kialakítására, amelynek sikeres lebonyolítása esetén az év végéig lezárulhat a tranzakció. Mind a CIB Csoport, mind a vevőjelölt célja az, hogy hosszú távon működő, a II. kerület, Budapest egésze, illetve a vevő és az eladó szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen az ingatlan jövőjével kapcsolatban - hangsúlyozta a CIB.

A telket és a torzót két és fél évtizedes, gazdasági bűntényekkel tarkított hányattatás után végül tavaly Wáberer György cége, a Rózsadomb Panoráma Kft. szerezte meg. A nyilvánosság lényegében csak most, a homlokzati ötletpályázat kiírásából értesülhet arról, hogy Wáberer az egy darab nagy épület koncepció megtartása mellett döntött.

Az új tulajdonos elszánta magát arra, hogy lebontsa a hosszú évek óta az elemeknek kitetten álló épületvázat, és teljesen új házat terveztessen, nagyjából az eredetivel megegyező méretben. A mostani pályázati kiírásból kiderül, hogy Wábererék penthouse szintet képzelnek a ház tetejére. Amiben egyébként nagy fogadóhall, portás, uszoda, 4 wellnessközpont, gyerekmedence és teremgarázs is lesz. Érdekesség, hogy bíráló bizottságban ott ül személyesen maga Wáberer is. A nyílt építészeti pályázatra hét irodát hívtak meg.