A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

Az inkább palotának, mint háznak tekinthető ingatlant a 2006-ban elhunyt Aaron Spelling tévéproducer építtette a nyolcvanas évek közepén, felesége, Candy 2009-ben hirdette meg 150 millió dolláros kikiáltási áron. A vevő és a végső ár ugyan bizalmas információ, ám a Wall Street Journal értesülése szerint Petra Ecclestone − a Forma−1-es versenysorozat teljhatalmú urának, Bernie Ecclestone-nak a lánya − költözik a kúriába, amelyet 43 százalékos engedménnyel, 85 millió dollárért vásárolt meg.

Sally Forster Jones, az értékesítésben közreműködő egyik ingatlanügynök a Forbes magazinnak nyilatkozva ugyan semmilyen konkrétumot nem árulhatott el az adásvételről, de annyit azért megjegyzett, hogy az ilyen értékű házakat az ultragazdagok vásárolják meg, akik megengedhetik maguknak, hogy készpénzzel fizessenek.

Candy Spelling azzal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe szerény hajlékát, hogy az kínálja a legtöbb szórakozást a valaha épített otthonok közül, konyhájában éppúgy lehet főzni két személyre, mint nyolcszázra és azon 18 év alatt, amíg férjével a házban éltek, vendégeik között a brit trónörökös Károly hercegtől Jackie Kennedyig minden szupersztár megfordult, aki Aaron Spelling show-jaiban szerepelt.

A Spelling Manort a Langenheim & Associates tervezte. A kúria 123 szobája két emeleten, a tetőtérben és a pincében 5250 négyzetmétert foglal el, az épületet 19 ezer négyzetméteres telek veszi körül. Az ingatlan hét hálószobát kínál a lakóknak, akik egy önálló fürdőszobaszinten frissülhetnek fel.

A házban önálló kutyaápoló helyiség, ajándéktárgy- és virágtároló szoba (utóbbi speciális virágfagyasztóval), biliárdterem, mozi, tekepálya és szépségszalon van, az uszodát és a teniszpályát felesleges is említeni. Nyolc kétállásos garázs várja a lakók gépkocsijait, a vendégek pedig 100 férőhelyes parkolóban állíthatják le autóikat.

Építése idején sokan bíráltak a kúriát, mondván: az nem egy otthon, hanem − futballpályányi méretével és magas építésével − a tolakodó magamutogatás szimbóluma. Még egy rapdal is született róla Candy és Aaron balladája címen, amely arról szól, hogy a Spelling Manor lakói ötezer négyzetméteres privát mennyországukban élnek, magasan az egyszerű emberek felett.