A budapesti irodapiacra éppen az intenzív fejlődés időszakában csapott le a a válság, így a túlkínálat sok befektetőt és üzemeltetőt hoz igen nehéz helyzetbe - mondja a Terrapark ügyvezetője. Jürgen Blum becslései szerint minimum 3-4 évre van szükség ahhoz, hogy a helyzet normalizálódjon a budapesti és környéki irodapiacon, addig azonban a kihasználatlanság markáns növekedésére számít. 

A cégek költségcsökkentési erőfeszítései erős visszaesést és migrációt okoznak, melynek első jelei már megfigyelhetőek, a piacot az elkövetkező években a bérlői alkupozíció markáns hatása jellemzi majd. Ezért akár 30 százalék fölötti kihasználatlanságot is elképzelhetőnek tart. 

A befektetői érdeklődés most leginkább olyan nyugat-európai városok felé irányul, mint
London vagy Madrid, ahol az ingatlanárak nagyot zuhantak a válság hatására és megkezdődött az alkalmi vételek utáni vadászat. Így az újabb keletre induló befektetési hullámra még várnunk kell. Ugyanakkor optimizmusra adhat okot, hogy Budapest továbbra is kiváló elhelyezkedésű, és stabil piac a befektetők szemszögéből. A stabilitás megítélése gazdasági és politikai szempontból is kedvezőbb külföldön, mint az ország lakosságának körében - véli Jürgen Blum,  hozzátéve, hogy Magyarországon a nyugat  jól képzett, fiatal munkarővel és fejlett szolgáltató szektorral találkozik, ami pedig munkahelyteremtésre ösztönzi a befektetőket ezért középtávon mindenképp a főváros irodapiacának stabilizálódására számít.