Lendületben az irodapiac

Az év második negyedében 66,1 ezer négyzetméter irodaterületet adtak bérbe a fővárosban, ami rekordnak számít - derül ki a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma negyedéves jelentéséből, amely szerint az év első felében 23 százalékkal több üzlet köttetett, mint a bázisidőszakban.
NAPI Online, 2005. július 19. kedd, 14:37
Fotó:

Az E.On Roosevelt Házban bérelt 11 ezer négyzetméteres területet, a SAP kötött előbérleti szerződést a Graphisoft Parkban, a Budapest Bank pedig meghosszabbította a Váci úti irodaház 13,6 ezer négyzetméteres területére vonatkozó szerződését - sorolja a legnagyobb üzleteket a tanulmány, amely szerint sikeres három hónapot zárt a Dorottya Udvar, a Bank center, és az Infopark is.
A legnépszerűbbek, az úgynevezett nem központi elhelyezkedésű területek, ezek adták az összkiadás 53 százalékát, majd a belvárosi irodaházak következnek 25 százalékkal. A központi területeken három irodaépületet nyitottak meg az elmúlt negyedévben: a Globe 13 bővítéseként megnyílt a több mint 7 ezer négyzetméteres Xenter 13, illetve átadták a VI. kerületben található 2,5 ezer négyzetméteres Mozsár Trade Centert és a II. kerületi Kapás utcában lévő Víziváros irodaházat is, amely 12,7 ezer négyzetméteres irodaterületet foglal magába. A kihasználatlansági mutató minimális mértékben, 14,25 százalékra emelkedett, ám egyes alpiacokon, ahol nem volt új átadás, alacsonyabb rátát jegyeztek fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK