Az Egyesült Arab Emírségekben (EAE) épülő 120 millió dollár értékű beruházás tervei a tengermelléki Gdansk műszaki egyetemén készültek. Az MTI híre szerint a Water Discus Hotel fő alkotóeleme egy csaknem 1000 négyzetméteres víz alatti modul, amelyben 21 hangszigetelt vendégszobát alakítanak ki egy, szintén felszín alatti búvárközpont közvetlen szomszédságában. A lakosztályok speciális világítással rendelkeznek és panorámaablakaik szükség esetén különböző transzparenciájú redőnyökkel is besötétíthetők.

A vendégek a szobákhoz tartozó távvezérelt járművek segítségével kutathatják fel a tengerfenék zegzugait. A tervek szerint a szállodai részt a tengerfenékhez  három erős oszloppal rögzítik, a komplexum vízfelszín feletti, szintén diszkosz alakú moduljába pedig egy függőleges folyosó segítségével lehet feljutni lifttel vagy lépcsőn. A vendégek biztonsága érdekében veszély esetén a szálloda önállóan felmerül a felszínre, míg a felszínen található kisebb modulok mentőjárműként is használhatók.

A beruházásért felelős cégek elképzelései szerint a projekt a turisztikai és szállodai szolgáltatások új fejlesztési irányán kívül lehetőséget nyújt a víz alatti természetvédelem kiépítésére: a szállodában a tengeri ökoszisztémák védelmét szolgáló laboratóriumot is működtetnek egy új nemzetközi természetvédelmi kezdeményezés keretében.