Olcsó otthonokat építene a házgyár

Házgyárak egész hálózatát akarja kiépíteni egy lengyel cég annak érdekében, hogy olcsó otthonokat építhessenek viszonylag jó áron és minőségben.
Barabás Júlia, 2018. augusztus 14. kedd, 06:40
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A BGK Ingatlanok nevű lengyel cég új technológián dolgozik, amelynek segítségével Lengyelország számos városában lakásgyárakat akar építeni - adta hírül a gazeta.pl.

A cég szerint ezzel a módszerrel enyhíthetnék a lakáshiányt és csökkenthetnék az építési költségeket. Eközben a minőséget is standardizálhatnák.

Természetesen tisztában vannak azzal, hogy egy volt szocialista országban a házgyár a panelházak nem éppen pozitív imázsához kapcsolódik, de arra számítanak, hogy ezeket a sztereotípiákat gyorsan megtörik és megteremtik az előregyártott elemekből épülő otthonok új imázsát.

BGK Nieruchomosci S.A., gazeta.pl

Ebben nemcsak az elfogadott új technikák, hanem az építészet is a segítségükre lehet. Az egycsaládos ház modelljét a Varsói Műszaki Egyetem tervezői készítették.

Ha sikerül kiépíteniük a házgyárak országos hálózatát, az jelentősen mérsékelheti az építési költségeket, mert csökkenni fognak a szállítási kiadások. Az előregyártott elemekből épülő lakások nem lennének nagyobbak 80 négyzetméteresnél. Főleg egy háromgyermekes család igényeit szolgálnák ki.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK