Lezárult az óriási ingatlaneladás

Lezárult a magyar irodapiac egyik legjelentősebb tranzakciója, a CA Immo 175 millió euróért megvásárolta az összesen 70 400 négyzetméter területű Millennium Towers irodaingatlanokat - közölte a bécsi székhelyű CA Immo.
MTI, 2016. szeptember 19. hétfő, 13:59
Fotó: Napi.hu

Az eladók a TriGránit és a Heitmann egyik leányvállalata. A Millennium Towers bérleti díjból származó éves bevétele 12 millió euró, az épületek szinte teljesen ki vannak adva.
A tranzakcióval a CA Immo tovább erősíti jelenlétét Magyarországon, ahol a cégcsoport, Németország és Ausztria után a legnagyobb portfólióval rendelkezik. A CA Immo magyarországi portfóliója a Millennium tranzakció következtében 273 400 négyzetmétere nőtt, amelynek hozzávetőleges értéke 490 millió euró. Az adásvétel saját finanszírozással történt. A Millenium Towers a IX. kerületben, a Duna partján található, az irodakomplexum 4 épületből áll. Az irodaházakhoz 1200 parkolóhely tartozik.

A CA Immo-t 1987-ben alapították, 1988 óta jegyzik a Bécsi Tőzsdén. A vállalat kereskedelmi ingatlanokba, leginkább irodákba fektet Ausztriában, Németországban és Kelet-Európában. A CA Immo ingatlanvagyona 3,7 milliárd euró. A magyarországi portfólió a teljes CA Immo portfólió 8 százalékát teszi ki, 8 irodaház és egy bevásárlóközpont tartozik hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK