Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

London továbbra is vonzó a nagy, nemzetközi vállalatok részére, akik itt szeretnének letelepedni és ugródeszkára van szükségük Európa felé. Mivel az Egyesült Királyság gazdasága folyamatosan erősödik, várhatóan 2015-ben is jelentős lesz a kereslet a londoni irodaterületek iránt. A tanácsadó a kínálat csökkenésével a bérleti díjak további emelkedésére számít.

A globális irodapiaci bérleti díjak 2014-ben 7 százalékkal növekedtek, mely több, mint a duplája a 2010-ben mért drágulásnak. Összességében a tavalyi évben a főbb városok tovább erősítették pozíciójukat a globális rangsorban a kisebb, periférián lévő városokkal szemben.

Az európai piac legfontosabb témája, az elmúlt két évben átadott fejlesztések mértéke. A közelmúlt fejlesztési lendülete ellenére, az újjáéledést a kínálat irányítja, ahogy a bérlők továbbra is azon minőségi lokációkat keresik, amik megfelelő munkakörnyezetet biztosítanak az alkalmazottaknak a kiélezett munkaerő piaci versenyhelyzetben.

Azután, hogy London bebetonozta magát a globális rangsor csúcsára, az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió specifikációi szerint Moszkva áll a második helyen, annak ellenére, hogy itt 17 százalékkal estek az irodabérleti díjak, legfőképpen a krími és az ukrán állapotnak köszönhetően.

Az EMEA rangsor harmadik helyét Párizs foglalja el, ahol a bérleti díj 6,3, a bérlői költség 3,9 százalékot csökkent az év során. A legnagyobb növekedés Dublinban történt, a város 6 helyezést előrelépve a 19. helyre került a globális rangsorban. Dubaj és Doha a bérlői költségek növekedése nyomán 4 és 3 helyet javított, így a 11. és a 13. helyet foglalják el a világ legdrágább irodapiacainak listájában.