Kiderült, mire vágynak a magyar gazdagok

Jótékonyan hatott a lakberendezési piacra a karantén időszaka, a bezártság hónapjaiban érzékelhetően megnőtt a lakásfelújításba kezdők száma - mondta Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) elnöke a Világgazdaságnak.
Domokos László, 2020. szeptember 9. szerda, 07:27
Fotó: NorthFoto - Képünk illusztráció.

Ráadásul nemcsak a kisebb-nagyobb esztétikai felújítások és korszerűsítések iránti kereslet élénkült meg, hanem minden korábbinál nagyobb volumenben jelentkezett a megrendelők körében az otthoni wellness megteremtése iránti igény.

Rendkívül kelendőnek bizonyultak a jakuzzik: a sok millió forintból kialakítható pihenőövezetekre elsősorban azok kezdtek el most költeni, akik az idén nem tudtak elutazni például luxushajózásra vagy többhetes vakációra valamelyik álomszigetre, és a bankszámlájukon maradt útiköltséget az otthoni komfortfokozat növelésére fordították - számolt be  - mondta Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) elnöke a napilapnak.

Élénkült az érdeklődés a kerti játszóterek és a gyerekszoba-berendezések iránt is, vagyis az otthon maradó gyerekek szórakoztatási lehetőségeiről is igyekeznek gondoskodni a szülők.

Sem a tervezői, sem a kivitelezői árak nem csökkentek az idén, bár nem is emelkedtek számottevően. A külföldről hazatért szakemberek jelenléte nem enyhített a szakemberhiányon, és a jó mesterekre akár egy évet is várni kell. A lakberendezők többsége sem tud rövid távra megbízást felvenni.

HOZZÁSZÓLÁSOK