Luxusingatlanok épülhetnek az olimpiai területen?

Bár a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. továbbra sem hajlandó elárulni, mi lesz a sorsa annak a Duna-parti területnek, amelyik a 2024-es budapesti olimpia egyik fő helyszíne lett volna, várhatóan nagyszabású ingatlanfejlesztés kezdődhet a területen. Legalábbis ez derül ki a IX. kerület hatályos településfejlesztési stratégiájából - írta a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2017. április 1. szombat, 17:29
Fotó: Napi.hu

Az önkormányzati dokumentumban az olvasható:

A Rákóczi híd pesti hídfőjénél elterülő terület különlegesen kedvező feltételekkel rendelkezik jelentős tömegeket vonzó ingatlanfejlesztésre, új lakó- és intézményterületek kialakítására.

A tanulmány megjegyzi, hogy az MNV Zrt. által 16,5 milliárd forintért megvásárolt terület Ferencváros meghatározó jelentőségű közlekedési útvonalai között terül el.

A településfejlesztési stratégia utal arra is, hogy hasonló presztízsű ingatlanfejlesztésre van lehetőség, mint a Duna másik oldalán elhelyezkedő Kopaszi-gát mellé épülő iroda- és lakásépítések esetében, amelyet a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. épít fel - írta a lap.

Ezzel kapcsolatban a ferencvárosi tanulmányban az áll: "A Rákóczi hídtól délre eső Duna-part potenciálisan az egyik legértékesebb alulhasznosított területe a kerületnek. Elhelyezkedése, a Dunához való kapcsolata magas színvonalú intézményi és lakóterületek kialakítását tenné lehetővé."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ghanima, 2017.04.02 12:44

Erre ment ki az egész felhajtás: lopás, lopás és lopás!
Nem elég, hogy hatalmas összeg közpénzt fecséreltek el, szórtak szét a nyálcsorgató csókosok mindenféle típusaiközött: tervezők, szervezők, ilyen-olyan szakértők között. De most majd bagóért fogja átjátszani a kormányzat megfelelő szervezete (benne a judáspénzért foglalkoztatott vagy csak gyáva alkalmazottakkal), az országgyűlési mamelukok törvénygyártásának segítségével a területet az orbáni fideszes maffia tagjainak.
Erre utal pédául az a terv is, hogy a csepeli hévet átalakítsák villamossá, hiszen még ha újgazdagok vagy alacsonyabb rangú fideszmaffia-katonák is veszik meg az emlegetett, ide tervezett lakóparkok lakásait, kell valamilyen tömegközlekedés innen befelé. Márpedig a HÉV vasúti típusú formája nem elég jó ehhez, más volt a célja, amikor megépítették, ezért van csak egy köztes megállója Csepelig (a Szabadkikötői).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

George Lukacs, 2017.04.01 18:44

Nagyszerű!

Megvan a következő lopás.

nem lehetne Puskás-telepnek nevezni és egy kisebb stadion köré építeni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html