Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A két nyertessel február 28-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a Market Építő Zrt., a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., a Laterex Építő Zrt. és a Confector Mérnök Iroda Kft. is.

A 100 szobás szálloda - a pincével együtt - 6 szintes lesz. A pincében kap helyet a medence gépészete, a földszinten lesz a lobbi, étterem, bár, wellness, konyha, irodák és egyéb kiszolgáló részek. míg a négy emeleten lesznek a szobák. Az épület teljes szintterülete 9 052 négyzetméter. A nyerteseknek 22 hónap alatt kell felépíteniük a szállodát.

Az ajánlatkérő cég mögött álló Szepesi Richárd, a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretében közel 6 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatoni és tokaji szállodák építésére. A Grand Hotel Tokaj beruházására 2,9 milliárd forint pályázati pénz jutott a 2017-ben alapított Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft.-nek. A cégadatok szerint a kft. tulajdonosa a szintén 2017-ben alapított, a belvárosi Reáltanoda utcában székelő DLHG Invest Zrt., amely Szepesi cégcsoportjának, a DreamLand Holdingnak az érdekeltsége.

A Tokaj név használatáért fizetendő 4 millió forintos díjnak mindössze az 5 százalékát, 200 ezer forintot kellett megfizetnie a hazai hotelbiznisz új sikervállalkozójának, Szepesi Richárdnak, akinek cége (DreamLand Holding Zrt.) Grand Hotel Tokaj néven építhet és üzemeltethet ötcsillagos szállodát és gasztro-élményközpontot az észak-magyarországi városban. Ez a tokaji önkormányzat 2018. november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből derült ki. A fennmaradó 3,8 millió forint befizetésére pedig 3 év fizetési halasztást kapott Szepesi cége a képviselő-testülettől.