Magyar cégek építhetnek orosz stadionokat

A 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra készülve két stadion építésében is részt vesznek magyar kivitelezők, Kalinyingrádban és Rosztovban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma a stadionépítésről is tárgyalni fog Moszkvában - írja a Népszabadság.
Napi.hu, 2015. október 21. szerda, 08:02
Fotó: Napi.hu

A magyar külügy szerint a politikai szándék már megvan, konkrét megállapodás még nincs - írja a Népszabadság. Vlagyimir Putyin orosz államfő idén februárban járt Budapesten, és arról is tárgyalt Orbán Viktorral, hogy magyar beruházó építheti a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság egyik stadionját.

Bár Orbán előzőleg egy stadion "elhozataláról" beszélt, Oroszország budapesti nagykövetségén a lapnak két létesítményt említettek. A magyarok a kalinyingrádi és a rosztovi stadion építésében, illetve modernizációjában vesznek részt. (Oroszországban két Rosztov van, a világbajnoki meccseket a Rosztovna-Donu nevű milliós nagyvárosban rendezik majd.)

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint Moszkva hatmilliárd dolláros garanciát vállalt a stadionépítésekre, egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy a magyar kivitelezőknek mekkora szelet jut az orosz focitortából.

A külügyi tárca sajtófőosztálya közölte, hogy a magyar cégek részvételét illetően megtörtént a "politikai szándék kinyilvánítása az együttműködésre", de a konkrét megállapodásokat a (meg nem nevezett) cégeknek kell megkötniük. A téma a lap szerint szerepelni fog Szijjártó Péter szerdai moszkvai látogatásának napirendjén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrAgy, 2015.10.22 18:24

Ha az oroszoknak van pénzük rá. ...Inkább náluk, ahol még futball is van, mint nálunk, ahol csak mímelik ezt a sportot. ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html