A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása a következő: a korábbi Velencei-tavi Vízi Sportiskola Nonprofit Kft. (VVSI) vizisport bázis területén Hajóépítési és Szakképzési Tudásközpont, iroda- és szakképző műhely, továbbá teszt- és verseny központ kialakítása, az engedélyes és a kiviteli tervek elkészítésével együtt.

A projekt két részből áll. Mindkettő helyszíne Gárdonyban a Tópart utca 17. számú telek.

Az első rész a Hajóépítési és Szakképzési Tudásközpontot foglalja magába, nettó 2388 négyzetméter szintterülettel és 365 négyzetméter terasszal. Ezt a becsült 1 milliárd 811 millió forinttal szemben 2 milliárd 211 millióért építi meg az Euro Campus.

A második rész az irodát, a szakképző műhelyt, valamint a teszt- és versenyközpontot tartalmazza. Ezek nettó alapterülete 1 132 négyzetméter. Az Euro Campus ezt 1 milliárd 88 millióért építi, a becsült ellenérték 936 millió forint volt.

A szerződést mind a két részre augusztus elsején kötötte meg a nyertes és az ajánlatkérő. Mind a két részre ajánlatot tett még a Laterex Építő Zrt. is.