Az MNV még áprilisban árverezett el állami tulajdonban lévő parkolóhelyeket a Mammut I. bevásárlóközpont mélygarázsában, egy beállóhely átlagos kikiáltási ára 4,7 millió forint volt - írtuk meg korábbi cikkünkben. Összesen 109 darab parkolóhelyet hirdettek meg bruttó 516,6 millió forintért.

Most kiderült, a nyertes az elővásárlási joggal rendelkező Mammut-tulajdonos egyik cége lett, amely a kikiáltási áron, 516,6 millió forintért vásárolt (a szerződés értéke nettó 406,8 millió forint, a plusz áfát a vevő fizeti fordított adózással). Az MNV június 22-én kötött szerződést a Tummam Kft.-vel - tette közzé az MNV a honlapján

A cégadatok szerint az ingatlan-bérbeadással és -üzemeltetéssel foglalkozó Tummam tulajdonosa - a Mammut-tulajdonos NEPI Rockcastle egyik Amszterdamban bejegyzett cége - a NE Property B. V., amelynek kézbesítési megbízottja az ingatlankezelő Mammut Management Kft.

A meghirdetett parkolóhelyek két külön helyrajzi számon nyilvántartott ingatlanok, az egyik a Lövőház utca 2-6. szám alatt található, 2106 négyzetméteres és azon 84 parkolóhelyet alakítottak ki, a kikiáltási ára 398,6 millió forint volt. A másik teremgarázs a Lövőház utca 8-10. alatti telken található, 727 négyzetméteres, 25 parkolóhelyes, és 118 millió forintra taksálták - írták korábban az árverési hirdetményben.

A teremgarázsoknak korábban a fővárosi önkormányzat volt a tulajdonosa, azok Tarlós István főpolgármestersége alatt cseréltek gazdát. Az államnak feltételezhetően azért nem kellenek már a parkolók, mert időközben elkészült a szomszédos telken - állami beruházásban, 19 milliárd forintért - a Széllkapu park és az az alatti mélygarázs (ami azonban a Millenáris épületeivel együtt már nem az államé, hanem egy fideszes politikusok által vezetett vagyonkezelő alapítványé.)