A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján novemberben az előző hónaphoz képest 12,1 százalékos volt a bővülés, június óta a termelés minden hónapban magasabb volt az előző havinál, novemberben 27,3 százalékkal meghaladta a májusi mélypontot.

Az elmúlt év novemberében az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése növekedett: az épületeké 7,7, az egyéb építményeké 2,2 százalékkal. Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 4,7, az egyéb építmények építésében 1,4, a speciális szaképítésben 7,9 százalékkal bővült a termelés.

A megkötött új szerződések volumene 55,5 százalékkal nőtt, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 87,1, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 35,5 százalékkal.

Az építőipari vállalkozások november végi szerződésállományának volumene 2,7 százalékkal magasabb volt a 2019. november véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 53,8 százalékkal nagyobb, az egyéb építményeké 15 százalékkal kisebb volt, mint egy évvel korábban.

Tavaly az első tizenegy hónapban az előző év azonos időszakához képest 9,9 százalékkal mérséklődött az építőipari termelés.