Tavaly nyolc új négycsillagos szálloda nyitotta meg kapuit több mint ezer szobával bővítve a kínálatot. Részben örvendetes, hogy új minőségi egységekkel bővül Budapest szállodakínálata, ugyanakkor a turizmus növekedése nem tartott lépést ezzel a kínálattal így továbbra is nagy árverseny és viszonylag alacsony kihasználtság várható ebben a szegmensben - mondja Balla Ákos, a Colliers International budapesti irodájának értékbecslési, tanácsadási és piackutatási üzletág-igazgatója.

Voltak olyan új szállodák is azonban melyek bár nagy versenyben léptek a piacra, mégis a jó menedzsment, a lokáció valamint egyediségük miatt jó évet zárhattak. Az előzetes bejelentések alapján hat új szálloda (mintegy 400 szobával) átadása várható Budapesten 2011-ben, melyek között 3-,4- és 5-csillagos szálloda valamint egy apartman szálloda is található.

A vidéki szállodafejlesztéseket továbbra is az Uniós forrásból érkező támogatások hajtják. 2010-ben több ilyen szállodát adtak át elsősorban a népszerűbb fürdőhelyek közelében, és a Colliers ugyanerre számít az elkövetkezendő 1-2 évben is.