Márciustól vehet ingatlanokat az eszközkezelő

A hónap közepétől várhatnak értesítést a bedőlt lakáshitelesek arról, hogy kinek az ingatlanát veszi meg a banktól az állam, márciusban pedig már lakásokat vásárolhat a Nemzeti Eszközkezelő.
MTI, 2012. január 7. szombat, 17:19
Fotó: Napi.hu

Az utóbbi két hétben körülbelül nyolcszázan hívták az eszközkezelő információs vonalát, a 06-40-100-444-es számot, Ternyák Edit szóvivő az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorának elmondta, hogy az érdeklődők körülbelül negyede Budapestről telefonál, de sok hívás érkezik Pest megyéből, Borsod-Abaúj-Zemplénből, Szabolcs-Szatmár-Beregből és Hajdú-Biharból is.

Az emberek a legtöbbször a feltételekről érdeklődnek, beleférnek-e abba a programba, hogy ingatlanjukat az állam megveszi, de ők ott maradhatnak bérlőként a lakásban. A fizetni már nem tudó, szociálisan rászoruló embereknek lehet ez megoldás.

Fontos változás lehet a korábbiakhoz képest, hogy a bankszövetség javaslatára már az egygyermekesek is esélyesek a segítségre, de ehhez még jogszabályt kell módosítani, hiszen a hatályos szabályozásban még két gyerek szerepel.

A bankok január 15-től küldik ki a leveleket arról, hogy az ingatlant állami értékesítésre felajánlják. A szóvivő szerint a programban részt vevő első családok ügye márciusra fejeződhet be - hangzott el a Krónikában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zsizsi74, 2012.01.07 22:32

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/csatat-veszithetnek-a-bankok-nyeresre-allnak-a-devizaadosok-421094
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html