Több mint egy éve dühöngenek a kommentelők a 3,2 milliárd forintból épült Tüskecsarnok uszoda Facebook-oldalán, mert az ígéretek ellenére nem vehetik végre igénybe a létesítményt - írja a hvg.hu.

Múlt év novemberében először azzal a panasszal kereste meg a portált egy olvasó, hogy a 2016 márciusában átadott uszodába hétköznap csak lehetetlen időben: 11-től 14-óráig lehet bejutni. Illetve néha ettől eltérő időpontokban is, csakhogy erről a honlapja helyett csak Facebook-oldalán eldugott, véletlenszerű üzenetekben tájékoztat a létesítmény üzemeltetője, mire észreveszi valaki a bejegyezést, már nem is aktuális.

A helyzet januártól kezdve romlott, mert a vizes vébével kapcsolatos sportolói felkészülésre hivatkozva végképp kizárták a "civileket" az uszodából. A létesítmény azonban a nagy rendezvényt követően sem nyílt meg. Egy ideje már kifogás sincs rá, hogy miért. Az üzemeltető a fenntartóra, a fenntartó a tulajdonos minisztériumra mutogat.

A létesítményt elhúzódó építkezés után, a sokszor módosított 1015-ös határidőhöz képest is egyéves késéssel és egymilliárd forinttal drágábban, 2016 márciusában adták át.

Az úszni vágyóknak amúgy máshol sincs könnyű dolguk a nyárias kánikulában Budapesten. Az Index újságírója a vizes vébé után, augusztus elején a Duna Arénába próbált bejutni, ahol közölték vele, hogy hiába értek véget a sportesemények, mivel az arénának nincs üzemeltetője, utána sem tud kinyitni.