Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott vezetője mindössze 389 ezer forintos négyzetméteráron jutott hozzá ahhoz a Városház utcai üzlethelyiséghez, amelyet még 2019-ben vásárolhatott meg az V. kerületi fideszes vezetésű önkormányzattól – értesült az rtl.hu.

A 49 négyzetméteres ingatlanért 19 millió 38 ezer forintot fizetett, az árat pedig – az V. kerület tájékoztatása szerint – független igazságügyi szakértő szakvéleménye alapján határozták meg.

Ez az ingatlan már a második, amely a belvárosi önkormányzattól került Schadl György tulajdonába. A portál beszámolt róla, hogy az első üzlethelyiséget nyílt, nemzetközi, egyfordulós pályázati eljárás útján adták el neki 2020 végén, azért a 43 négyzetméterért 32,5 millió forintot kellett fizetnie.

Amikor a portál az első üzlethelyiségről érdeklődött az önkormányzatnál, a sajtóosztálytól azt a választ kapta, hogy Belváros önkormányzata nem adott el további ingatlant Schadl Györgynek.

Ezzel szemben hétfőn megtalálták azt a Schadl György nevén szereplő másik üzlethelyiséget is, amely az eddig ismert ingatlan közvetlen szomszédjában helyezkedik el, ennek előző tulajdonosa pedig a földhivatali papírok szerint az V. kerületi önkormányzat.

A sajtóosztálytól a következő magyarázatot kapták:

2019-ben a képviselő-testület a Városház utca 16. alatti 6-os számú albetét vonatkozásában jóváhagyta az értékesítést a bérlő, a Soholárium Kft. részére. (…) A Ptk. lehetővé teszi a bérlő számára, hogy elővásárlási jogát harmadik személy részére átruházza, így kerülhetett ez a helyiség Schadl György tulajdonába 2019. februárjában.

További részleteket itt olvashat.