Még gáz se lesz Ócsán?

Az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogára január 15-től nyújthatják be pályázatukat a bajba jutott devizahitelesek - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága. Az MSZP szerint "szociális gettó" épül, a beruházásra szánt 6 milliárd forintból munkahelyközelben is biztosíthatna a kormány lakásokat.
MTI-Eco, 2013. január 14. hétfő, 17:20
Fotó: Napi.hu

A jelentkezésre harminc nap áll rendelkezésre. A bérlőket egy erre a célra létrehozott bizottság választja ki március 25-éig. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hétfői közlése szerint az Ócsán felépülő nyolcvan családi ház bérlőinek kiválasztására a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. pályázatot hirdetett. A jelentkezéseket a szeretetszolgálatnak címezve elektronikus úton és papíron is be kell nyújtani, a beérkezési határidő február 15-e. A beérkezett pályázatokat a szeretetszolgálat kezeli. A jelentkezőket rangsorolják, a pályázókról környezettanulmány készül, amelyben feltárják a jövedelmi-vagyoni viszonyaikat, képzettségüket, és arra is kitérnek, hogy hajlandók-e közfoglalkoztatásban részt venni.

A pályázók közül bizottság választja ki az ócsai szociális lakóparkba beköltözőket, a testület tagjait a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter jelöli ki március 14-éig. A bizottság március 25-éig 50 négytagú, 20 öttagú és 10 hattagú háztartást jelöl ki bérlőnek - közölte a szeretetszolgálat.

A jogosultság feltételeiről részletes információk a www.ocsalakaspalyazat.hu honlapon találhatók. A tájékoztatás szerint a program célja, hogy elhelyezést, lakhatást biztosítson azok számára, akik jelzáloghitel-szerződésből fakadó tartozás miatt elveszítették a lakóingatlanukat. A házak műszaki átadása 2013. első negyedévében várható.

Szociális gettó épül? - Az ócsai lakóparkról vitáznak a pártok
A bajba jutott devizahiteles családoknak épülő ócsai lakóparkról vitáznak hétfői közleményeikben a kormánypártiak és a szocialisták: az MSZP szerint "szociális gettó" épül, mivel a területen "se óvoda, se bölcsőde, se iskola, se munkahely, de még gázfűtés se lesz", a Fidesz azonban mindezt sértegetésnek tartja.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja azt írta: abból a hatmilliárd forintból, amit Ócsára költ a kormány, vehettek volna akár 1200 lakótelepi lakást is. A bajba jutott devizahiteles családoknak csak olyan megoldás elfogadható, amellyel emberi viszonyok között, munkahelyközelben biztosítanak lakhatást nekik - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója válaszközleményében arra szólította fel az MSZP-t, hogy ne sértegesse a bajba került lakáshiteleseket. A kormánypárt szerint ízléstelen és embertelen, hogy a szocialisták "gettóról" beszélnek. Az ócsai lakópark hamarosan 80 bajba jutott család otthona lesz, és ha már segíteni nem is tudtak rajtuk a szocialisták, legalább hagyják őket, hogy nyugodtan újrakezdhessék az életüket - fogalmazott a fideszes politikus.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szalonna001, 2013.01.16 19:40

@kutyauto: Minden szavad igaz.De alig lehet kiválogatni.És főleg nem a témához ragaszkodsz.Gáz azért nem lesz mert úgyse fizetnék ki a számlát.Hónapon belül a villany is ki kapcsolják. A lakótelepet a fidSS építteti de hétpróbás kampánytanácsadója az MSZP nek van.Az én álláspontom,ismerve a környéket jobban járt volna az ország ha ott burgonyát termelne egy gazdálkodó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

USE, 2013.01.15 09:58

@braunsim:

...ezt már az építkezés elején tudott volt.
A fidesz "monumentális" emlékműve adófizetők pénzén.
Legalább nem haláltábor, mint a kommunisták és a nácik emlékművei.
Az a kérdés, hogy melyik bank telepszik a lakóparkba először?...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homer11, 2013.01.15 09:55

@braunsim: a szektásoknak nem ezt adták ki kántálásra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

braunsim, 2013.01.15 09:48

Nem volt normális aki kitalálta ezt az épitkezést. A mellettünk levő faluban 2-3 millióért, 10x10-es jó állapotu, összkonfortos családi házat lehet venni, akár egy egész utcát megvehettek volna a most épitett 1-2 ház árából. Nyilván más oka van az építkezésnek, üres volt a nokiás doboz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kutyauto, 2013.01.15 09:03

Sajnos úgy látom, hogy mind a nyugatnak, mind a helyi elitnek az az érdeke, hogy a magyar köznép ne tudjon felemelkedni. A nyugatnak miért?
Mert itt gombokért talál ingatlant, földet, munkaerőt és így szép haszonra tesz szert amikor eladja a termékeit. Ráadásul, ami kis pénzt kifizetett befektetésként, munkabérként, annak egy jó részét vissza is kapja állami támogatás formájában, továbbá egyéb csatornákon is, hiszen tönkretette a magyar termelést, feldolgozást. Saját tulajdonú kereskedelmi láncain keresztül eladja a melósnak az import élelmiszert. Övé a haszon az alacsony munkabéren, az import sajton, az import sajt eladásán egyaránt. A helyi oligarcha réteg pontosan ugyanígy haszonélvezője a magyar kisember kiszolgáltatottságának. Osztoznak a hasznon a gazdáikkal. Néha marakodnak is.
Csak arra kell vigyázniuk, hogy mindig maradjon veszíteni valója a kisembernek. Addig nem csinál forradalmat. A többi már csak kampányfogások és médiahatalom kérdése, arra pedig itt vannak a hétpróbás izraeli kampánytanácsadók, a saját tv adók és a médiahatóság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html