Még több pénz a budavári fejlesztésre

Újjáépül a budavári palotához tartozó főőrségi épület és a Stöckl-lépcső is a kormány mai határozata szerint. Az előbbire kétmilliárdot, az utóbbira 1,3 milliárdot szánnak.
MTI, 2015. február 23. hétfő, 19:29
Fotó: Napi.hu

A Budavári Palota rekonstrukcióját célzó Nemzeti Hauszmann Terv részeként újjáépítik a palota épületegyütteséhez tartozó egykori főőrségi épületet és Stöckl-lépcsőt egy, a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányhatározat szerint. A határozat 150 millió forintot rendel a Miniszterelnökség idei költségvetéséből a két beruházás előkészítésére.

A főőrségi épület újjáépítése szintén a Miniszterelnökség idei büdzséjéből valósul meg 2,05 milliárd forintból, míg a Stöckl-lépcső újjáépítésére 1,3 milliárd forintot rendel a kormány a Miniszterelnökség 2016. évi költségvetésének terhére.

A Budavári Palota épületegyütteséhez tartozó egykori lovarda újjáépítése a kormány 2014. december 30-én megjelent rendelete szerint 2 milliárd forintból valósul meg.

Szintén a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányrendelet, amely a Budapesti Történeti Múzeum tagintézményeként működő Kiscelli Múzeum fejlesztésére rendel 317,5 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK