Megint hirdetik Budapest legrondább épületét (új: Reagált a bank)

A tulajdonos CIB csoport 2014 júniusában kínálta meg eladásra, a korábban SZOT-üdülőként is üzemelő rózsadombi betontorzót, 16 millió eurós, vagyis 5 milliárd forintos kínálati áron. Az ingatlant most újra hirdetik az Otthontérkép oldalán - valamivel alacsonyabb, 4,8 milliárd forintos áron - hívta fel a figyelmet a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2016. március 19. szombat, 15:01
Fotó: Napi.hu

A SZOT szálló már régóta csúfítja el a budai hegyoldalt, az épületet még 1971-ben húzták fel a Rózsadomb Pest felé néző oldalán, és a 80-as évek végéig működött benne a SZOT-üdülő. Később tervezték a felújítását, de végül csak a szerkezet visszabontásig jutottak el. 1990 után az épület többször is gazdát cserélt, majd 2004-ben a létesítmény a Pro-Hill Kft-hez került, akik még 10 métert szerettek volna ráhúzni az épületre - írja a portál.

Ez a terv azonban nem valósult meg, a Budapesti Világörökségi Alapítvány (BVA) a városkép szempontjából elfogadhatatlannak tartotta ezt a magasítást. A kompromisszimus megoldás szerint a 7 emelet fölé már csak egy kvázi emeletet húzhattak volna fel mindössze 4 penthouse lakással. A projekt ugyan elindult, de végül bedőlt és 2009-ben a CIB bankhoz került a létesítmény. 2012 októberében úgy volt, hogy lebontják a betontorzót, és helyén alacsonyabb luxuslakások kapnak helyet, de aztán két évig nem történt semmi az ingatlannal.

A CIB-csoport még 2014-ben az ingatlanpiaci kilátások jelentős javulása miatt a budapesti Rózsadombon elhelyezkedő volt SZOT üdülő értékesítése mellett döntött. Az ingatlan értékesítése jelenleg folyamatban van, a hétvégén megjelent hirdetést nem a CIB Csoport tette közzé, és már intézkedtünk a hirdetés mielőbbi eltávolításáért - reagált a hírre hétfő reggel a bank.

Az értékesítés célja, hogy hosszú távon működő, a leendő vevő, a II. kerület, Budapest egésze és a bankcsoport szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen.

HOZZÁSZÓLÁSOK