Mégis kap új sportcsarnokot Székesfehérvár

Egy Székesfehérváron megvalósuló, 6000 fő befogadására alkalmas új multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok feltételes közbeszerzési kiírását hagyta jóvá a kormány. A támogatásról kormánydöntés ezt követően várható.
Németh Géza, 2020. május 19. kedd, 16:24
Fotó: Napi.hu - A kép illusztráció.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat hivatkozik a gazdaságvédelmi akciótervre, továbbá a Modern Városok Program keretében a  kormány és Székesfehérvár önkormányzata közötti együttműködési megállapodásra.

A multifunkciós sportcsarnok építésére az állami Beruházási Ügynökségnek kell feltételes közbeszerzést kiírnia. Ennek eredménye után az emberi erőforrások minisztere terjeszti a kormány elé a támogatási igényt, a kifizetések ütemezésének bemutatásával.

A sportcsarnok beruházás előzményéről a 444.hu számol be. Ez az aréna a székesfehérvári jégkorongcsapat otthona lesz. Régóta tervezik, annyira, hogy közbeszerzésen már kivitelezőt is kiválasztották 2018 őszén. Orbán Viktor "kötélbarátjának" barátjának, Garancsi Istvánnak a cége nyert, 25 milliárd forintos ajánlattal. Csakhogy 2019 elején a kormány lefújta a beruházást arra hivatkozva, hogy túlságosan drága a beruházás. Az idő addig mindenképpen az árnak dolgozott: a kormányfő már 2013-ban megígérte a csarnokot, akkor 5-7 milliárd forintra becsülték a költségeket. 2016 végére készült volna el, de átadás helyett ekkor csak a látványterveket mutatták be, és már 13 milliárdos költségekről beszéltek. Ebből lett 25 milliárd forintos a projekt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.05.23 15:09

És ki fogja fenntartani ? Gondolom az összes külterületen ahol emberek laknak a város szélen ott az ivóvíz a villany a csatorna és az utak is jók,hogy ez ennyire fontos lehet. Csak akkor mit festegetett ott a kétfarkú amiért feljelentették ? Lehet azt a repedezett belvárosi járdát amit még Kádár csináltatott :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2020.05.20 08:32

teljes elmebetg a vajda, miniszterelnöki esküje nem családjának, mészárosnak , fidesznek , fehérvárnak, fradinak, focinak, sportnak, kínának, Putyinnak címzett, hanem az egész országnak címzett
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html