Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gépberuházásra, technológia fejlesztésre kapacitásbővítésre pályázhatnak 2018-2020 között az építőipari vállalkozások, a 20 milliárdos keret idei 8 milliárdjára 2018 szeptember 30-ig kötik meg a támogatási szerződéseket - derül ki a kormány honlapjára felkerült tájékoztatóból.

A cégek versenyképességének javítását lehetővé tévő forrást novemberben jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségével (ÉVOSZ) folytatott konzultációt követően. A vissza nem térítendő támogatás régiótól függően 25-50 százalékos önerővel pályázható, ha a kerete kimerül, lesz lehetőség a folytatásra - mondta akkor a miniszter.

A most megjelent felhívás a 20-249 fős cégeknek szól, de információink szerint már folyamatban van a rendelet módosítása, amely rövid időn belül lehetővé fogja tenni a 10 főtől többet foglalkoztató kisvállalkozások kérelmének befogadását is, a tevékenységi kört is szélesítik.

A 250 fős, vagy nagyobb cégek februártól jelentkezhetnek a Nagyvállalati Beruházási Támogatási programra.

A programban több támogatási kategória közül lehet választani a vállalkozás sajátosságaihoz igazodva.

A rendelésállománnyal jelenleg épp jól ellátott építőiparban a vállalások teljesítésének kockázatát a munkaerőhiány mellett az jelenti, hogy a cégek milyen gyorsan lesznek képesek pótolni a hét szűk esztendő alatt elmaradt beruházásokat, milyen tempóban szerzik be a szükséges gépeket, berendezéseket, technológiát, s ezekkel milyen ütemben érik el a  hatékonyság javulását - mondta korábban lapunknak Koji László, ÉVOSZ elnök. Koji szerint kulcsfontosságú a most induló 20 milliárdos pályázati forrás felhasználása, ami ugyanakkor nem lesz egyszerű a pályázási rutinnal nem rendelkező építőipari vállalkozásoknak.

Képünk forrása: Pixabay