Megjelölik az életmentő irodaházakat

Grafikai pályázatot írtak ki olyan piktogramra vagy logóra, amely egyértelműen és könnyen felismerhetővé teszi, hogy mely középületekben található életmentő automata defibrillátor.
Napi.hu, 2014. szeptember 24. szerda, 12:26
Fotó: Stockfresh

Tavaly év végén indult útjára a "Defibrillátort az irodaházakba, bevásárlóközpontokba!"kezdeményezés. Az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület összefogása eredményeként ma már összesen közel 40 automata defibrillátor található a budapesti irodaházakban, bevásárlóközpontokban, logisztikai parkokban.

A szervezetek most grafikai pályázatot írtak ki egységes piktogramm/logóra, amely segítségével könnyen felismerhetővé válnak ezen épületek a rászorulók számára. A pályaműveket október 22-ig várják, győztest az idei Ingatlanfejlesztés Napján, azaz november 20-án hirdetnek.

Évente 25 ezer ember kap szívinfarktust, ebből körülbelül 7 ezer halálos kimenetelű. Az ő túlélésük attól is függ, elérhető-e a közelükben defibrillátor. A tavalyi felhívásnak köszönthetően jelentősen javult e készülékek elérhetősége; napjainkban összesen 37 defibrillátor érhető el; ebből 19 az irodaházakban, 15 a bevásárlóközpontokban és 3 darab logisztikai parkban.

HOZZÁSZÓLÁSOK