Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Balla Ingatlan dél-budai régiós vezetője szerint a metróhoz közeli utcákban a kétszobás ingatlanok ára mintegy 5-10 százalékkal magasabb, mint a távolabb fekvő lakásoknál, azonban nagyok a helyi eltérések. Az Allee környékén akár 20 százalékos ártöbblet is megfigyelhető.

A XIV. kerületi irodavezető szerint a metróközeli lakás "egy örök favorit" a budapesti ingatlanpiacon. Az egyetlen dolog, amely el tudja riasztani a vevőket, ha a metróközeliség mellett főútvonalra néz az adott ingatlan. Becslései szerint 5-10 százalékot dob az ingatlan árán az 1 kilométeres körzetében található metrómegálló.

A tanácsadó IV. és XV. kerületi irodájának szakmai vezetője szerint nem is csak a megálló közvetlen közelében lehet érezni a metró hatását, hanem gyakorlatilag az egész kerületben, amit a IV. és XV. kerület ára közötti, 5-10 százalékos árkülönbség támaszt alá. Várakozásai szerint a 3-as metró meghosszabbítása szinte biztosan növelni fogja a tervezett metróvonalon lévő összes ingatlan értékét. Káposztásmegyer 1. és 2. - vagyis a Megyeri út előtti és mögötti terület - kifejezetten vonzóbbá válik, ezért akár 10-15 százalékos áremelkedésre is számítani lehet a környéken.

Ugyanakkor mivel Újpest-központ nem lesz a végállomás, ahol mindenki leszáll vagy átszáll, hanem csak egy állomás a többi között, így akár még árcsökkenés is elképzelhető a környéken. Szerinte az új metróvonal nemcsak Újpest, hanem Dunakeszi értékét is növelni fogja, mivel a beruházáshoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések az agglomerációból érkező napi több tízezer ember életét is megkönnyítik.