Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Még április 12-én jelentették be, hogy a Mészáros Lőrinc résztulajdonában lévő Konzum Nyrt., valamint az annak 30 százalékos érdekeltségében álló Konzum Management Kft. 76 százalékos érdekeltségében lévő BLT Group Zrt. megvásárolja a Balatontourist Kft.-t, a Balatontourist Camping Kft.-t és a Balatontourist Füred Club Camping Kft.-t.

A 24.hu viszont arról ír, a tömeges kempingmegszerzés mellett valószínűleg elbuktak egyet: az idén még a Balatontourist szálláshelyeként működő siófok-sóstói Ifjúság kemping üzemeltetését még a BLT Group vitte. Azonban most a becsérték (754 millió forint) feléért, 377 millió forintért sikerült eladni a létesítményt a 2012-ben alakult Retro Motors Company-nak. Vagyis a 12-ből egy kemping üzemeltetését most elveszítette a Mészáros-féle csoport.

Az Opten céginformációs rendszerének adatai szerint a vállalkozás nettó árbevétele 2016-ban 400 millió forint volt, alapítása óta pedig összesen 665 millió. A Retro Motors Company nemcsak megvásárolta a kempinget, de a jövőben üzemelteti is - írja a portál.

Mészáros a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listája szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik  legmódosabb magyarnak számít - ráadásul az ő vagyona nőtt abszolút és relatív mértékben is a legtöbbet az utóbbi egy esztendőben az élmezőnyben.