Mégsem adják el a budapesti Bálnát?

Visszavonták a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ értékesítéséről szóló javaslatot a főváros közgyűlésén - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2017. június 14. szerda, 12:39
Fotó: Napi.hu

Múlt pénteken terjesztette be a Duna-parti épület nyílt pályázat útján történő értékesítésről szóló javaslatát a KDNP-s Bagdy Gábor. A főpolgármester-helyettes akkor 11 milliárd forintos minimum vételárat írt feltételnek. Javaslatát viszont a szerdai közgyűlésen visszavonta.

A főváros olyan befektetőnek akarta eladni a Bálnát, amely hosszú távon is biztosítani képes a főváros számára emblematikus épület állagának fenntartását, az abban nyújtott közösségi szolgáltatások elérhetőségét. Feltétel volt az is, hogy a nyertes ajánlattevő vállalja a Budapesti Történeti Múzeum - Új Budapest Galéria, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ használati jogviszonyának megtartását.

A befolyt összegből a projekt finanszírozásának költségeit állták volna. A kihátrálás előtt már érdeklődő is volt: a Magyar Nemzeti Bank korábban bejelentette, hogy érdeklődik az ingatlan megvásárlása iránt, abban oktatási és pénzügyi központot alakítana ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK