Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az augusztusi növekedés tavaly március óta a legalacsonyabb volt, ebben az évben 20 százalékosnál kisebb növekedést még egyetlen hónapban sem mutatott az építőipari termelés - írta az MTI.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 17,7 százalékkal nőtt, az egyéb építmények építésében 0,2 százalékkal csökkent, a speciális szaképítés termelése 2,7 százalékkal emelkedett. Az épületeknél a lakó-, a kulturális és az ipari épületek építése eredményezte a növekedést - közölte a KSH.

A megkötött új szerződések volumene 3,2 százalékkal nőtt, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 2,5 százalékkal kisebb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 10,1 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. Az építőipari vállalkozások augusztus végi szerződésállományának volumene 12,1 százalékkal elmaradt a 2018. augusztus végitől.

Az előző hónaphoz mérve az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése 10,5 százalékkal csökkent, a júliusi 9,5 százalékos emelkedés után, ami tavaly április óta a legnagyobb volt.

Az év első nyolc hónapjában az építőipari termelés 29,6 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.