A pályázat célja, hogy egy olyan új építési szabályzat készüljön, amely lehetőséget ad a társasházak és beruházók számára, hogy a József Attila lakótelep folytassa azokat a hagyományokat, amelyeket Ferencváros önkormányzata 25 éve folytat nemzetközi szinten elismerten - mondta a főépítész.

Így egy olyan megújulási folyamatnak lehet részese a kerületnek ezen része is, amely a Középső-Ferencvároshoz hasonlóan egy lakható, élhető, emberarcú kerületté formálódik át - tette hozzá. Szűcs Balázs felidézte, hogy idén hatvan éve kezdték meg a lakótelep építését, így az ország egyik legrégebbi lakótelepe - olvasható az Inforadio.hu-n.

Mint mondta, bíznak abban, hogy megoldást találnak a társasházak olyan jogos igényeire, mint a lapos tetők okozta beázások, a nagy lakások hiánya, vagy az, hogy a négyemeletes épületekben nem épültek felvonók.

Pénteken indult a tervpályázat, amelyre olyan településtervező és építész szakemberek jelentkezését várjuk, akiknek az építési szabályzata és mintaterve alapján az önkormányzat az év vége felé meg tudja kezdeni az új építési szabályzat készítését. Miután ez hatályba lép, akár már jövőre megjelenhetnek az első fecskék - közölte a kerület főépítésze. Nemcsak energetikai felújításokról, hanem szociális, közösségi terek teremtéséről gondolkodnak, és mindenféle olyan problémákra való válaszkereséssel, mint például a zöldfelületek rendezése, a parkolási gondok orvoslása vagy a zajvédelem.